ღ Green spirulina smoothie






Povrtno- voćni napitak s   bademovim  mlijekom koje je od svih vrsta mlijeka,  jedno od nutritivno najbogatijih . Ne sadrži zasićene masne kiseline i kolesterol, ali sadrži omega 3 masne kiseline koje su odlične za  srce.Sigurna  i zdrava alternativa za kravlje ili sojino mlijeko  jer ne sadrži  laktozu ni gluten pa ga mogu piti i osobe osjetljive na ove sastojke. ❀ヅ❤♫



  • SASTOJCI:
  • 1 jabuka
  • 4-5 listova nasjeckanog kelja nero di toscana
  • komadić nasjeckanog svježeg đumbira
  • čajna žličica zelene spiruline
  • 1 dcl bademova mlijeka

Ovaj smoothie odličan je  za proljetnu detoksikaciju, ukusan, lagan i zdrav  od kelja, đumbira spiruline ,jabuka i bademova mlijeka.
 O spirulini sam već pisala  koristila  sam plavu  za 
ღ Plavi latte napitak
 kao i u receptu za smoothie bowl
   
Spirulina je izuzetno hranjiva plavo-zelena alga koja je bogata vitaminom B i mineralima poput joda, beta-karotena, antioksidansa, željeza i mangana. Također je i potpuni protein koji sadrži  esencijalne aminokiseline - 1 žličica ima 4 g proteina,  te koncentrirani   izvor vitamina i minerala i vrlo detoksikira i alkalizira tijelo, zbog čega se smatra "super hranom". U zadnje vrijeme sam ju  "usvojila" u moje  smoothie osim zbog zdravlja ,  sviđa mi se intenzivna boja plave a i ove zelene, 
Ima pomalo neugodan okus - poput algi, ali pomješana s ostalim sastojcima ne osjeti se.
Pomaže kod oslabljenog imunolškog sustava, kroničnog umora, alergija, simptoma memopauze, bržeg zacjeljivanja rana ,slabog pamćenja, depresije ,hepatitisa C , dijabetesa, usporenog probavnog sustava , prevencija je kod  srčanih bolesti,...
Bez obzira na to što je prirodni proizvod, ne znači da je potpuno sigurna.
 Kao i bilo koji drugi suplement ili dodatak prehrani,  može uzrokovati neželjene nuspojave. Zbog velikog udjela proteina može uzrokovati glavobolje, vrtoglavicu, bolove na području abdomena, mučnine i promjene u boji stolice i kože.
Za trudnice i dojilje se nepreporučuje  uzimanje.
Također, istraživanja nisu pokazala da je uzimanje spiruline sigurno za osobe koje pate od autoimunih bolesti kao što su multipla skleroza, lupus ili reumatoidni artritis.
Uzgaja se u vodama diljem svijeta a neke od njih su zagađene, pa  može sadržavati zagađivače i štetne toksine. Stoga prije početka uzimanja spiruline ukoliko niste sigurni posavjetujte se s lječnikom i  kod kupovine uvijek provjerite njezino porijeklo.
U blender  stavite nasjeckane  listove kelja, prethodno malo usitnjene ( možete  uliti  malo bademova mjeka  i dodatno usitniti u blenderu.)
Dodajte narezan đumbir i jabuku ,spirulinu u prahu pa još jednom sve dobro izmiksajte, dolijte bademova mlijeka  po potrebi. Smoothie miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.Mlijeko dodajte ovisno koliko želite da vaš smoothie bude rijedak ili gust.

Primjedbe

  1. Spirulinu pijem um kapsulam, a ima je kupiti kod mene i refužo ovo je odlicno kao napitak, a detoks je uvijek dobrodošao, bilježim recept, pozzz

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam još koristila u kapsulama, imala sam ih u rukama sinoć baš , nekako uvijek uzmem ovako u prahu pa ga ubacim ili u doručak smoothie bowl ili ovako u smoothie , je odlično je za zdravlje a ovako u kombinaciji izgubi se onaj pomalo neugodnjikav miris spiruline .
    Hvala ti puno na javljanju, pozdrav šaljem :)))

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom